Tyskland vidare till kvartsfinal – möter Sverige eller Kanada

Tyskland är klara för VM-kvartsfinal efter säkra 3–0 i åttondelen mot Thomas Dennerbys Nigeria.

Där väntar vinnaren i måndagens möte mellan Sverige och Kanada.

Efter fyra matcher har tyskorna fortfarande inte släppt in ett enda mål.

Det är bäddat för en ny klassiker mellan Tyskland och Sverige.

Efter tyskornas säkra 3–0-seger i dag väntar alltså vinnaren av Sverige och Kanada i nästa runda.

Favoriten fick en drömstart mot Nigeria och Alexandra Popp firade sin 100:e landskamp genom att nicka in 1–0 i den 20:e minuten.

Målet videogranskades för att se huruvida Svenja Huth stod offside och i så fall påverkade målvaktens sikt. Popp skrattade och gestikulerade uppgivet åt domslutet, och beskedet blev sedan att målet stod sig.

Bara sju minuter senare ökade Sara Däbritz på ledningen när Tyskland tilldelades en straff efter VAR-granskning. Evelyn Nwabuoku var visserligen på bollen, men gick in hårt i duellen med Lina Magull och sparkade henne mot knäet. Målet var Däbritz tredje på de tre senaste matcherna.

I den 82:a minuten fastställde Lea Schüller slutresultatet 3–0 inför 17 988 åskådare på Stade des Alpes i Grenoble.