Målkalas när Portugal stod för makalös upphämtning mot Schweiz

Målen haglade in.

Portugal fick först en chockstart mot Schweiz och låg under med 0-2 efter fem minuter innan man hämtade upp till 2-2 i den andra halvleken.

I grupp C handlar det mesta om förhandsfavoriterna Sverige och Nederländerna. Men Portugal och Schweiz gör allt i sin makt för att haka på i kampen om slutspelsplatserna.

När nationerna drabbade samman var det intensiva minuter i respektive halvlek som ledde till delad pott och resultatet 2-2.

Den första smällen åkte Portugal på – två minuter in i matchen. Släpande anfallaren Coumba Sow fångade upp en andraboll och drog till med ett distinkt skott som letade sig in bakom den portugisiska målvakten Ines Pereira.

Chockstarten fortsatte sedan tre minuter därefter. PSG-stjärnan Ramona Bachmann skickade in en frispark från vänster och försvararen Rahel Kiwic nickade in 2-0.

Efter knappa timmens spel kom dock lika magiska minuter – åt andra hållet. I 59:e minuten tog sig Diana Gomes fram, avslutade och skickade sedan in sin egen retur i mål efter Gaélle Thalmanns räddning. Strax därefter, i minut 65, gjorde Jessica Silva 2-2 när hon vinklade in Tatiana Pintos inlägg i mål.

– Det var svårt. Jag gjorde mitt bästa. Det var inte lätt med bollarna jag fick, jag gjorde det jag kunde. Portugal gjorde det svårt för mig. Vi kom inte ut snabbt nog, det gjorde att vi tappade bollen ofta och det är definitivt någonting som kommer att ändras till nästa match, säger Ramona Bachmann på presskonferensen efteråt.

För Schweiz väntar Sverige i nästa match. Portugal ställs mot Nederländerna.