Östersunds FK får behålla Graham Potter – trots succén i Europa League. Foto: TT Nyhetsbyrån

Potter förlänger med Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Graham Potter förlänger med Östersund.

Den engelske succétränaren har skrivit på ett nytt fyraårskontrakt med klubben.

– Han är den bästa tränaren i Skandinavien och det är jätteroligt att han ser en framtid hos oss, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg till SVT Sport.

Flyttrykten har placerat Graham Potter i olika Premier League- och Championship-klubbar. Men en sådan flytt ser ut att dröja.

Östersund meddelar i dag att engelsmannen skrivit på ett nytt långtidskontrakt.

– Jag har aldrig varit på väg härifrån. Det har aldrig funnits någon sanning i det som skrivits, men det är ju alltid spekulationer inom fotbollen, säger Potter till osdsport.se.

Potter kom till Jämtlandsklubben 2011 när man spelade i division 2. Nu gör han sin åttonde säsong i ÖFK.

– Jag trivs så fantastiskt bra i den här klubben med spelare, ledare och alla andra människor som är involverade. Jag trivs också att bo här i Jämtland så kan inte ge något svar på hur länge jag är kvar, säger Potter.

Ingen utköpsklausul

Enligt ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg finns heller ingen utköpsklausul i det långa kontraktet.

– Nej, det fungerar inte så. Det är inte samma marknad för tränare när det gäller sån klausul. Jag har sagt att det är samma för honom som det är för våra spelare, den dagen han känner sig färdig ska jag inte sätta några käppar i hjulet, säger Kindberg till SVT Sport.

Men har det inte varit många utländska klubbar som visat intresse för Graham?

– Nej, det kan jag inte säga att det varit. Det är mest tidningar som spekulerar. Det är ingen som ringt mig det senaste halvåret så jag sitter lugnt.

Potter ledde ÖFK till skrällartat avancemang från Europa Leagues gruppspel – och till en överraskande bortaseger mot Arsenal i sextondelsfinal. Till denna säsong blir det fullt fokus på allsvenskan då man i och med femteplatsen i fjolårets allsvenska inte spelar i Europa i år.

– Han är den bästa tränaren i Sverige. Det tycker alla. Det vet vi redan. Det råder ingen tvekan om det. Jag har i många år sagt att han är den bästa tränaren i Skandinavien och det är jätteroligt att han ser en framtid hos oss, säger Kindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.