Foto: SVT

Potter: ”Vi behöver ett större mirakel än Wigans vinst mot Man City häromkvällen”

Uppdaterad
Publicerad

Arsenal på Emirates Stadium.

Troligtvis Östersunds sista anhalt på lagets Europa League-resa.

Men drömmen om en bragd lever än.

– Vi måste tro på det, vi är inte bara här för att delta, säger Saman Ghoddos.

Men till och med tränare Graham Potter inser att det krävs ett mirakle för att vända på steken mot Arsenal

– Vi behöver ett större mirakel än Wigans vinst mot ManC häromkvällen. Vi vill göra en bra match, vi vill efter matchen kunna vara stolta över vår prestation, sen får vi se vad det blir för resultat. Vi vill lära oss och bli bättre hela tiden och gå vidare, det är det som har tagit oss hit. Man måste förlora för att lära sig att bli bättre framöver” sade Potter på dagens presskonferens i London.

– Jag lämnade England för 7 år sedan med ingenting, när jag lämnar igen kommer jag lämna med 5000 supportrar med mig så än hur det går kommer jag vara stolt över det vi gjort i den här klubben”

Potter har analyserat vad som gick snett i Östersund.

– Vår försvarslinje låg för djupt tidigt i matchen och våra anfall blev för korta. Vi var mer stressade än vanligt, med tanke på tillfället och motståndet. Vi tappade bollen för snabbt. När man analyserat matchen var det inte så dåligt som jag trodde, säger Potter

Matchen ett skyltfönster

Trots att chanserna att vinna är små är morgondagens match, för vissa spelare i Östersund, en chans att visa upp sig på en stor arena, den största klubben någonsin spelat på. Iranske landslagsmannen Saman Ghoddos fick beröm av motståndartränaren Arsène Wenger för andra gången på en vecka.

– Jag blev väldigt glad förstås och det är en stor ära att en stor tränare som han gillade hur jag spelar. Men jag vet att jag kan bättre. Jag är intresserad av att se vad Wenger kommer att säga efter den här matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.