Premier League erbjuder en miljon pund i ekonomiskt stöd för att damligan WSL ska kunna starta upp i höst. En liga där Chelsea och Magdalena Eriksson är regerande mästare.

Premier League erbjuder damligan miljonstöd

Uppdaterad
Publicerad

Premier League erbjuder en miljon pund, cirka tolv miljoner kronor, i stöd till den brittiska damligan Women´s Super League.

Det är för att WSL ska kunna starta och genomföras kommande säsong.

I svenska kronor räknat blir det cirka tolv miljoner kronor som Premier League erbjuder för att ligan ska komma igång i höst.

Premier Leagues vd Richard Masters har meddelat det brittiska parlamanetet att investeringen ska hjälpa till att finansiera kostnaderna för coronatester. De testerna är nyckeln för att ligan ska komma igång och kunna genomföras.

– Vad vi har kunnat göra är att vi erbjuder dem cirka en miljon pund för att få igång sitt testprogram. Vi har erbjudit detta nyligen, och jag tror att det är grunden för att de ska kunna starta säsongen 2020-2021, säger Richard Masters till BBC.

”Inte rätt tid för det”

På sikt vill också Premier League också ta över driften av WSL.

– Men just nu är det inte rätt tid för det, säger Richard Masters.

WSL avbröts i mars på grund av coronapandemin, där svenska landslagsstjärnan Magdalena Erikssons Chelsea tilldelades ligaguldet.

ARKIV: Magdalena Eriksson målskytt i Chelseas seriefinal mot Manchester City (23 februari 2020:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.