Covid-isolerade David Moyes har lett sitt West Ham till två raka vinster från sin självkarantän. Foto: Bildbyrån

Premier League-tränare coachar från hemmet

Uppdaterad
Publicerad

Att jobba hemifrån är ett vanligt fenomen under pandemin. Det har även nått Premier League. David Moyes har lett sitt West Ham till två raka segrar från sitt eget vardagsrum.

Moyes har testat positivt för covid-19 och befinner sig i självkarantän i sitt eget hem medan matcherna pågår som vanligt – utan publik.

Förra veckan vann klubben över Hull med 5-1 i ligacupen och i söndags besegrades Wolverhampton med 4-0 i Premier League utan Moyes fysiskt på plats.

Men det är Moyes som leder laget: Han tar ut truppen och skickar meddelanden till sina tränarkollegor på plats som sedan förmedlar budskapen till spelarna.

Under matchen mot Wolves satt den assisterande tränaren Stuart Pierce ständigt uppkopplad med Moyes.

– Det var väldigt tydliga instruktioner, säger Alan Irvine som också ingår i West Hams ledarstab enligt AP.

Moyes mår bra och har inga symptom men måste även stå över onsdagens ligacupmatch mot Everton. Moyes hoppas vara tillbaka med gänget under söndagens PL-match i Leicester mot serieledaren.

KLIPP: Pubarna måste stänga tidigare – då flyttar Premier League matcher (23 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.