Dejan Kulusevski och Alexander Isak möter pressen. Foto: TT Nyhetsbyrån/Rörligt SVT

Kulusevski: ”Stänger inte ner mig i ett garage”

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski blev coronasmittad och missade EM-premiären.

21-åringen tror att det skedde av en anledning.

– Jag vet inte vem som blivit frisk på en vecka, säger Kulusevski.

Mitt i slutskedet av EM-uppladdningen testade först Dejan Kulusevski och sedan Mattias Svanberg positivt för covid-19. Svanberg har missat båda gruppspelsmatcherna, medan Juventusyttern satt på bänken vid vinsten senast mot Slovakien.

– Det var lite svårt att sitta hemma. Man blir extra sugen, speciellt när man kollar på Sverige. Det var som det var, jag tror att det hände av en anledning och jag accepterade det direkt. Jag var inte ledsen över att jag var positiv, jag försökte bli frisk och jag hade ett mål att bli det ganska snabbt. Jag vet inte vem som blivit det på en vecka, så det var starkt av mig och Svanberg att bli friska så snabbt som möjligt, säger Dejan Kulusevski på dagens presskonferens.

Fotbolls-EM

Efter Kulusevskis testsvar cirkulerade en video på sociala medier där landslagssvensken umgicks med flera personer på sin ledighet. Det var inte då han blev smittad, utan det var av en anhörig. Men förbundskapten Janne Andersson var kritisk till agerandet.

”Mer försiktig? Absolut”

– Jag tycker inte det var ett bra beslut, sade Janne Andersson.

– Vi var lediga, det var en middag, jag åt. Hade jag kunnat vara mer försiktig? Absolut. Men i slutet av dagen, det är inte så att jag kommer hem och stänger ner mig i ett garage eller någonting. Det var inte där jag fick smittan, så det spelar inte så stor roll, säger Kulusevski.

Sverige möter Polen i den avslutande EM-gruppspelsmatchen, Blågult leder gruppen på fyra poäng.

KLIPP: Alexander Isak om ”Lineker-fadäsen”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet