Pia Sundhage har startelvan klar

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen är det dags för Sveriges EM-premiär mot Tyskland. Pia Sundhage bekräftar att startelvan är klar.

– Den är färdig och inlämnad, säger den svenska förbundskaptenen.

Det är bara en träning, lite mat och sedan sömn kvar innan det är måndag och dags för Sverige att spela sin EM-premiär mot Tyskland.

”Alla är hela och glada”

Pia Sundhage höll – tillsammans med Caroline Seger – en presskonferens inför premiären. Vi har tidigare fått höra att hela truppen är hel och detta har inte förändrats sedan vi hörde något från Sundhage senast.

Damlandslaget i fotboll

– Alla är hela, glada och laddade för matchen i morgon.

Sundhage fick också frågor kring startelvan. Många undrar om det är Fridolina Rolfö som kommer att starta på topp bredvid Lotta Schelin.

– Startelvan är inlämnad och alla i laget vet hur den ser ut. Det är bara ni i media som får vänta till i morgon, sade Sundhage.

”Kan vara en fördel för oss”

Steffi Jones är ny förbundskapten för Tyskland. Sundhage menar att det kan vara en fördel för Sverige att hon är såpass ny på sitt tränaruppdrag.

– Jag har sett Steffi Jones spela och hon var en mycket duktig spelare. Hon är självklart en skicklig coach och tillräckligt bra för att göra det svårt för oss att slå Tyskland.

– Att det är hennes första år med laget, kan vara en fördel för oss då hon vill sätta sin prägel på laget. Förhoppningsvis kan erfarenheten vi har i vårt lag, bli en fördel för oss.

”Viktigt att hålla ihop som grupp”

Caroline Seger satt även hon med på presskonferensen. Det pratas mycket om den goda stämningen som är i det svenska laget och seger fick frågan hur viktig den här inom truppen.

– Stämningen är viktig för vår del och har varit under lång tid. Det känns som att det är ett litet signum för oss att ha det så och att vara väldigt tajta tillsammans. Det blir stor anspänning i en stor turnering och då är det viktigt att vi håller ihop som grupp, för då är vi som starkast och kan slå dem allra bästa, sade Seger.

Hur viktig är den här turneringen för dig personligen?

– Alla turneringar för mig är stora och viktiga. Jag ser verkligen fram emot att spela i den här turneringen, särskilt eftersom att jag inte spelat så mycket i klubblaget den här säsongen. Jag känner mig stark både i kroppen och i sinnet och ser fram emot matchen i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet