Foto: TT Nyhetsbyrån

Prins Ali gör nytt försök

Uppdaterad
Publicerad

I fredags blev han besegrad av Sepp Blatter.

Men när schweizaren nu avgår gör Prins Ali bin al-Hussein ett nytt försök.

”Han är redo för ett nytt val”, säger Sala Sabra i Jordaniens fotbollsförbund.

Även David Ginola tänker göra ett nytt försök.

Prins Ali bin al-Hussein fick se sig besegrad av Sepp Blatter i fredagens val. Men när det nu blir ett nytt val tänker jordaniern göra ett nytt försök.

– Jag står till förfogande för alla nationsförbund som vi ha förändring, inklusive de som har varit rädda för förändring, meddelade han, enligt nyhetsbyrån TT.

FIFA

”Finns alltid här”

I en intervju med CNN säger han att det dock lär krävas mycket jobb:

– Jag finns alltid här för att tjäna fotbollen, och det är det jag ser som det viktigaste. Efter detta så tycker jag att det finns mycket arbete att göra för att ordna denna organisation på ett lämpligt sätt.

Han säger vidare att han ser det som positivt att Blatter nu valt att avgå som sin post som Fifa-ordförande.

– Det var rätt drag för Sepp Blatter, och jag tycker att vi nu måste se framåt. Vi måste se till att Fifa åter blir en orgnaisation som tjänar sina medlemmar.

Ginola ska också försöka

En annan som har bestämt sig för att kandidera är den förre Tottenham-stjärnan David Ginola.

– Naturligtvis ska jag det. Jag gjorde ett försök i januari men lyckades inte få tillräckligt många nomineringar. Att få tillräckligt många är svårt. Men förhoppningsvis blir det här starten på en ny era, säger han till LBC.

Holländaren Michael van Praag, som länge kandiderade till det nyligen avgjorda valet men hoppade av i sista stund, är ett annat namn som spekuleras i att åter kunna utmana om ordförandeposten. van Praag var det namn som Sverige hade planerat att rösta på.

”En bra dag för Fifa”

Även Luis Figo kandiderade länge. Om han åter ställer upp är oklart. Men han uttalade sig i alla fall tidigare i kväll om Blatters avhopp.

”En bra dag för Fifa och fotbollen. Förändring kommer äntligen. Som jag sade i fredags skulle den dagen komma för eller senare. Nu är den här! Nu borde vi, lugnt och ansvarsfullt, finna en överenskommen lösning över hela värden för att starta en ny era med dynasti, transparens och demokrati i Fifa”, skriver han på sin Facebook-sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FIFA

Mer i ämnet