Verratti och övriga PSG-spelare deppar efter chockförlusten mot Lille, 1-5. Foto: TT Bild

PSG förödmjukat i toppmatchen

Duellen mellan de franska topplacerade lagen Paris Saint Germain och Lille OSC bjöd igår på en kross av de sistnämnda. 5-1 till Lille, där det hade räckt med en poäng för PSG att säkra ligatiteln.

– Vi kommer bli mästare, men vi kan inte förlora på det här sättet, sade Kylian Mbappe efter matchen.

Med endast en förlust för PSG i år skulle inte många experter gissat på en 5-1-vinst för hemmalaget Lille OSC. PSG ledde Ligue 1 med 20 poäng före tvåan Lille OSC inför toppmötet, det skulle räcka med en poäng för PSG för att krönas som mästare.

PSG visade sig svaga redan i 7:e minuten när man bjöd på ett självmål genom den belgiska försvararen Thomas Meunier. PSG svarade snabbt i 11:e minuten genom vänsterbacken Juan Bernat, en lätt bredsida på en volley, som Kylian Mbappe assisterade till 1-1.

Ligue 1

Mardröm för Bernat

Trots en bra start på matchen för Juan Bernat så skulle matchen bli en mardröm för spanjoren. I den 36:e minuten blev Bernat utvisad efter att ha rivit ner en av målskyttarna, Nicolas Pepe, i en djupledslöpning.

I andra halvlek föll PSG ihop totalt. Lille OSC flög framåt och satte fyra bollar bakom Parismålvakten Alphonse Aréola. Mittbacken Jose Fonte i Lille punkterade matchen totalt på en hörna till slutresultatet 5-1.

”Guldpojken” Kylian Mbappe, med ett VM-guld i bagaget, var oerhört frustrerad efter fiaskot.

Vi kommer bli mästare, men vi kan inte förlora på det här sättet. Det är inte normalt. Vi spelade som debutanter, sade en frustrerad Kylian Mbappe efter matchen.

Bara 15 spelare

Tränaren i PSG, Thomas Tuchel, höll inte med sina spelare. Han påpekar att de bara hade 15 spelare tillgängliga och var hårt drabbade av skador och sjukdomar.

Det var tufft, även Thilo Kehrer som kom in i matchen för Thiago Silva var sjuk, sade tränaren, och tillade att han inte vet hur många spelare han kan ta med till nästa ligamatch borta mot Nantes.

Antiklimax i Champions League

Qatar Sports har spenderat enorma pengar in i Paris Saint Germain sedan 2011, oljepengarna har bland annat investerats i världens dyraste transfer för brasilianska stjärnanspelaren Neymar på cirka 2 miljarder kronor 2017. Qatar-projektet fokuserades först på Franska ligan med bland annat Zlatan Ibrahimovic. Efter år av triumfer i Frankrike prioriterar man nu Champions League.

Dock gick PSG:s Champions League-drömmar senast i kras, i åttondelsfinalen mot Manchester United. PSG vann första mötet med 2-0 borta men förlorade i sista minuten hemma med 3-1 och fiaskot var ett faktum, PSG åkte ut med färre bortamål.

Parislaget har vunnit fem av de sex senaste ligatitlarna. PSG är på god väg mot en ny ligatitel även i år. De leder ligan med 17 poäng före tvåan Lille OSC.