Förre Häcken-spelaren Waris Majeed nätade mot PSG. Foto: Bildbyrån

PSG fick skjuta upp titelfirandet igen

Uppdaterad
Publicerad

För tredje matchen i rad missade Paris Saint-Germain chansen att säkra den franska ligatiteln i fotboll, efter andra raka förlusten.

Bortamötet med Nantes slutade i en 3–2-seger för det nu 14:e placerade bottenlaget. Den tidigare Häckenanfallaren Waris Majeed var en av målgörarna för Nantes som höll ifrån trots en PSG-reducering till 2–3 genom debutanten Météhan Güclü på slutet.

I de tre senaste omgångarna i Ligue 1 har storlaget PSG har haft möjligheten att säkra sin sjätte ligatitel på sju år – men misslyckats. 2–2 hemma mot Strasbourg följdes upp med chockartade 1–5 i seriefinalen borta mot Lille i söndags, före onsdagskvällens nya förlust för ett B-betonat PSG.

Med sex omgångar kvar leder PSG ligan med 17 poäng före Lille. På söndag får laget en ny chans att säkra titeln hemma mot Monaco, mästarlag säsongen 2016–2017 men nu på 16:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet