Alexander Isak och Robin Quaison. Foto: Bildbyrån

Quaison kritiserar Uefa: ”Jag är fortfarande irriterad”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges segermatch mot Rumänien i EM-kvalet bröts tillfälligt då Alexander Isak ska ha utsatts för rasistiska glåpord från läktarhåll. Uefa inledde sedan en utredning, men Rumänien friades för anklagelserna.

– Jag är fortfarande irriterad på den där situationen, säger Robin Quaison, som lämnade vittnesmål, i Studio Blågul.

De rasistiska glåporden ska ha riktats mot Isak och domaren erbjöd också spelaren att bryta matchen, men det ville inte Isak.

Då utredningen sedan öppnades bad Uefa (europeiska fotbollsförbundet) om vittnesmål från Robin Quaison och Alexander Isak.

Herrlandslaget i fotboll

– Jag är fortfarande irriterad på den där situationen. Det är lite fucked up. Det blev en utredning, och det är det som stör mig mest. Jag hörde vad jag hörde, Alex hörde vad han hörde, säger Quaison i Studio Blågul.

Han menar att det verkar som att Uefa tror att de ljuger om rasismen.

– Av någon anledning blev de friade från det här och ingenting hände. I efterhand känns det som att den signalen som de skickar till mig åtminstone är att jag och Alex ljuger. Det är inte okej för mig.

KLIPP: Här kastas golfbollen mot Alexander Isak (15 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet