Real vann första ronden mot Bayern

Real Madrid vann den första semifinalen mot Bayern München i Champions League med 2-1. I början av andra halvlek kom Marco Asensio fri efter en snabb omställning och satte segermålet.

Det blev lite oroligt direkt efter slutsignalen när ett antal männskor springande tog sig in på planen men det var ingen invasion utan de kunde motas bort.

– Det här är långt ifrån över, säger Reals tränare Zinedine Zidane till Uefa.

I mitten av andra halvlek studsade bollen precis framför Reals mållinje och Thomas Müller skulle bara trycka in den men sparkade hål i luften, en megamiss och det blev inget 2-2-mål som de flesta redan räknat in. Bayern radade upp chanser under hela matchen men fick nöja sig med ett mål.

– Resultatet i kväll kunde ha varit helt annorlunda. Men vi såg förra året vad som är möjligt i Madrid, säger Müller och tänker på att man då vann med 2-1 och tog matchen till förlängning.

Domaren underkände Ronaldos handboll

Ett par minuter senare blev Ronaldo frispelad på vänsterkanten och sköt bollen i mål. Bayernspelarna signalerade tidigt för hands och fick medhåll av domaren. Det var en ganska tydlig arm även om Ronaldo gestikulerade att det var på axeln. Portugisen gick därmed mållös för första gången i Champions League den här säsongen.

Karim Benzema hade sedan ett utmärkt tillfälle att göra 3-1 för Real men Bayerns målvakt Sven Ulreich räddade närskottet.