Christian Eriksen avgjorde för Danmark. Foto: Liselotte Sabroe/AFP/TT

Ren seriefinal väntar – efter Danmarks sena avgörande

Danmark höll på att missa möjligheten till en ren gruppfinal mot Belgien på onsdag.

Men än en gång tappade Erik Hamréns Island en match i slutminuterna.

Christian Eriksen blev hjälte från straffpunkten på stopptid fram till 2–1.

Belgien såg till att besegra England på hemmaplan med 2–0. Det innebar att Danmark var piskade att vinna mot Island hemma på Parken i Köpenhamn för att ha möjlighet att få till en gruppfinal mot belgarna på onsdag.

Och så blev det.

Tidig dansk ledning

Men det satt långt inne. Danskarna tog ledningen tidigt i den första halvleken efter att ha fått en straff tilldömt. Christian Eriksen var säkerheten själv från elva meter och satte an tonen.

Men Island kom tillbaka. I slutet av den andra halvleken, med fem minuter kvar att spela, kvitterade Island genom Vidar Örn Kjartansson. Där och då såg danskarna ut att missa chansen att vinna sin Nations League-grupp.

Eriksen satte straff igen

Men på stopptid fick laget en ny straff sedan en islänning tagit bollen med handen i eget straffområde.

Eriksen klev fram igen och avgjorde fram till 2–1.

En match kvar för Hamrén

Därmed tappar Island för andra matchen i rad en match i slutminuterna. För bara några dagar sedan rann EM-biljetten ur handen på Island efter att Ungern vänt underläge 0–1 till seger 2–1 på stopptid.

Erik Hamrén har nu en match kvar som förbundskapten för Island. Laget ställs mot England på onsdag.

MER ISLAND: Missar EM – efter sen vändning (12 november):