Hertha Berlin fick fira rejält i derbyt mot Union. Foto: Bildbyrån

Revansch för Hertha i Berlinderbyt – vann med 4-0

I höstas chockade nykomlingen Union med att i det första Berlinderbyt mot Hertha vinna med 1-0.

Men i kväll var det en helt annan match, och ett revanschsuget Hertha visade klass när de vann med klara 4-0 efter en målexplosion i andra halvlek.

För första gången någonsin fick fotbollsfansen i Berlin se ett derby mellan Hertha och Union i Bundesliga när de möttes i november. Då chockade nykomlingen de flesta genom att avgöra på straff i den 87:e minuten.

Och det verkar inte vara något som Hertha släppt. För i andra mötet mellan lagen var det inget snack om saken, Hertha skulle vinna matchen. Redan i första halvlek tog de kommandot och lät inte Union komma till några farliga lägen, och skapade samtidigt målchanser framåt.

Målen skulle dock få vänta tills den andra halvleken, då det rasslade till rejält i Unions målbur. Först kunde Vedad Ibisevic sätta 1-0 i den 51:a minuten, och efter en brytning direkt efter att Union kickat igång spelet igen som ledde till en spelvändning så kunde Dodi Lukebakio utöka till 2-0 efter att ha rundat målvakten.

Efter det blev Union allt mer uppgivet och värre skulle det bli. Hertha fortsatte att visa enorm effektivitet i andra halvlek och kunde till slut vinna med hela 4-0, och har nu 7-0 totalt på två matcher sedan att Bundesliga körde igång ligan igen.

ARKIV: Emil Forsberg tillbaka i träning (21 maj 2020)