Olsens glädjebesked: ”Jag är hundra procent”

Uppdaterad
Publicerad

Robin Olsen startade för sitt Köpenhamn för första gången på drygt tre månader efter nyckelbensskadan – och släppte två bollar förbi sig mot Midtjylland. Men han lämnar positiva besked.

– Jag är hundra procent, allt är som det ska vara. Det känns mycket bra säger Olsen till SVT Sport.

Svenska fotbollslandslagets förstemålvakt Robin Olsen har inte spelat A-lagsfotboll på knappt tre månader efter att ha vridit nyckelbenet ur led i en ligamatch mot Hobro.

Nu var det dags igen – men comebacken kunde ha slutat roligare. Olsen tvingades kapitulera två gånger om – först på Ogochukwu Onyekas avslut i första halvlek och sedan på Gustav Wikheims i den andra.

– Känslan är att jag inte kunde göra så mycket på målen, säger landslagsmålvakten till SVT Sport.

”Det har varit tufft”

Regerande mästaren FCK har haft en tuff säsong och ligatiteln är förlorad sedan en tid tillbaka. Nu parkerar de på en fjärdeplats i den danska mästerskapsserien. Midtjylland leder serien med tre poäng före Bröndby, men med en match mer spelad.

– Kul att vara tillbaka, skönt att få spela igen. Det har varit tufft att träna tre pass om dagen, säger Olsen.

Trots skadefrånvaron förväntas Olsen få förtroendet i fotbolls-VM framför målvaktskollegorna Karl-Johan Johnsson (Guingamp) samt Kristoffer Nordfeldt (Swansea).

Se och hör Olsen i klippet i toppen av artikeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.