Robin Olsen vill spela allt inför VM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige förbereder sig för fotbolls-VM med landskamper mot Danmark och Peru. Då hoppas målvakten Robin Olsen att förbundskapten Janne Andersson väljer att inte rotera.

– Jag vill gärna spela båda, utan tvekan, säger han till SVT Sport.

Det var i februari i år som Olsen åkte på en nyckelbensskada och för tio dagar sedan gjorde han comeback för sitt FC Köpenhamn.

– Det är tajmingen du tappar när du inte spelar match. Det var därför jag spelade matchen hemma i Köpenhamn. Men det kommer, jag är inte alls orolig, säger han.

Herrlandslaget i fotboll

Förbundskapten Janne Andersson litar på att Olsen kommer att vara i form då VM börjar.

– Robin är väldigt stabil i sig själv. Han ska inte ut och göra en massa nya grejer, utan hitta tillbaka till det som var innan.

SVT Sports expert Daniel Nannskog vill att Olsen får som han vill. Han vill se honom i nittio minuter både mot Danmark och Peru.

– Han såg stabil och fin ut, precis som han har gjort hela landslagsperioden. Man såg inte alls att han var hämmad av någon skada, säger Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet