Rolfö reste sig efter kollisionen – drömmål mot Portugal

I första halvlek: en otäck huvudsmäll i luftduellen.

Men i andra: Fridolina Rolfö reste sig – bokstavligen – och dundrade in avgörande 2-0 mot värdnationen Portugal.

Ett värdigt avslut för Sverige i Algarve cup efter två raka förluster.

Sverige dominerade matchen inledningsvis och var nära en smakstart redan efter fyra minuter när Rolfö med huvudet styrde in Kosovare Asllanis inlägg på mål. Men Portugals målvakt Inês Pereira sträckte ut sig åt rätt håll.

20 minuter senare smällde samma Rolfö ihop med portugisiska spelaren Joana Marchão i en otäck luftduell och blev liggande några minuter innan hon kunde spela vidare.

Utdelningen: Kanon med högerfoten

Men så i andra halvlek kom utdelningen för 26-åringen, numera till vardags i Wolfsburg. Jonna Andersson kom loss på sin vänsterkant, sköt ett inlägg som en portugisisk spelare försökte rensa men bollen istället hos Rolfö som på halv-volley tjongade in 2-0 i krysset med högerfoten.

– Det är inte varje dag jag avslutar med högerfoten, och verkligen inte varje dag den sitter så det kändes skönt, säger Fridolina Rolfö till SVT Sport efter drömträffen.

Och hur känns det efter kollisionen?

– Huvudet känns lugnt. Det är nog bara en bula. Det var värre för henne.

”Viktigt att avsluta med en seger”

Ledningsmålet var inte heller det fy skam, när Sofia Jakobsson på tilläggstid i första halvleken lekande lätt dribblade sig fri i Portugals straffområde och placerade in bollen med vänsterfoten.

– Det var jätteviktigt att avsluta turneringen med en seger. Det har varit en tuff turnering med bra motstånd. Här visar vi upp att vi kan ha ett bollinnehav och driva spelet framåt, summerar Rolfö.

Annars var temat för kvällen många byten. Peter Gerhardsson utnyttjade samtliga fem chanser till spelbyten, där det mest spännande var att Kopparberg/Göteborgs Rebecka Blomqvist fick chansen att visa framfötterna – men missade ett jätteläge.

Dessutom byttes Caroline Seger ut i första halvlek med skadekänningar.

KLIPP: Här kolliderar Rolfö med portugisiskan