Fridolina Rolfö. Foto: Bildbyrån

Rolfö: ”Mina bästa dagar har inte varit ännu”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har efter OS klättrat från femte till andraplats på världsrankningen. De starka resultaten har lett till högre krav på ett landslag där allt fler tar plats i storklubbar runt om i Europa. I somras bytte Fridolina Rolfö tyska Wolfsburg mot Champions League-vinnande Barcelona.

– När jag kommer till den här miljön finns det saker jag kan lära mig och bli mycket bättre på. Mina bästa dagar har inte varit ännu, säger Rolfö till SVT Sport.

– Det har varit en stor utmaning och ett helt nytt äventyr för mig. En helt ny träning, ett helt nytt tänk. Jag är helt mosig i huvudet, för det har varit mycket nytt att ta in.

Med framgång kommer också förväntningar. Fridolina Rolfö var en stor anledning till att Sverige nådde OS-final i somras och flytten till storklubben Barcelona sätter ett helt annat ljus över 27-åringen. Men vilka förväntningar man bör ha på henne lämnar hon till andra att avgöra.

VM-kval fotboll

”Det ska vi ta med oss och växa av”

– Det får nästan ni svara på, vad förväntningarna blir. Jag känner att jag är i en bra miljö och utvecklas varje dag. Jag känner fortfarande att jag utvecklas väldigt mycket och känner att jag kan utvecklas mer än jag gjort hittills. När jag kommer till den här miljön finns det saker jag kan lära mig och bli mycket bättre på. Mina bästa dagar har inte varit ännu.

När Sverige besegrade Slovakien med 1-0 i fredagens inledande match av VM-kvalet var Fridolina Rolfö lagets enda målskytt. Ikväll ställs laget mot Georgien, där Sverige på nytt är stora förhandsfavoriter. Något det svenska landslaget fått vänja sig vid efter sommarens OS-framgångar.

– Förväntningarna har blivit större på oss. Vi ska nog kunna vänja oss vid att vi kommer kunna ha ett favoritskap. Det tycker jag inte ska vara något negativt. Det ska vi ta med oss och växa av, vi är ett riktigt bra fotbollslag, säger Rolfö till SVT Sport.

Missa inte Sveriges match mot Georgien klockan 18.15 i SVT2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet