Edin Dzekos Roma har svag ekonomi. Foto: Bildbyrån

Roma gör rekordförlust: Över 1,3 miljarder minus

Uppdaterad
Publicerad

Roma misslyckades att nå Champions League.

Sedan kom coronapandemin.

Det märks på deras ekonomi.

På säsongens första nio månader gick klubben back över 1,3 miljarder kronor.

Roma publicerade i dag en ekonomisk rapport, något som flera italienska medier rapporterar om. Och det var ingen munter läsning för dem med Roma-hjärta.

Klubbens egna kapital den 31 miljoner var minus 26,8 miljoner euro (drygt 278 miljoner kronor), och föreningen gick 126,4 miljoner back under säsongens första nio månader. Det motsvar över 1,3 miljarder svenska kronor.

Tappat biljettintäkter

Som anledningar till det stora underskottet, som är det största i klubbens historia, nämns bland annat att de misslyckades med att ta sig till Champions League och coronapandemin. Coronapandemin har inte bara lett till att de gått miste om biljettintäkter, utan även förlorade transferintäkter. Bland annat skulle de ha sålt Javier Pastore till en kinesisk klubb, men övergången blev inte av på grund av coronapandemin.

Roma har dessutom, som det rapporterades för ett par veckor sedan, nettoskulder på hela 278,5 miljoner euro (närmare 2,9 miljarder kronor).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.