Alisson Becker och Daniele De Rossi firar att Roma tagit sig till kvartsfinal i Champions League. Foto: Bildbyrån

Dzeko tunnlade Roma vidare till kvartsfinal

Roma är som andra italienska lag klara för kvartsfinal efter en 1–0 (2–2) seger mot Shakhtar Donetsk på Stadio Olimpico i Rom.

Inför tisdagens möte hade Shakhtar en ledning med 2–1 från mötet i Ukraina. Men Romas mål borta betydde att italienarna bara behövde ett till för att vända på läget och ta sig till kvartsfinal. Och som väntat blev det en jämn match på Stadio Olimpico.

Efter en jämn och mållös första halvlek var det två hungriga lag som klev ut på gräset inför den andra. Men av de båda lagen var det Roma som hade mest momentum och efter bara sju minuter gjorde Dzeko en tunnel på Pyatov i Shaktars mål och gjorde 1–0 (2–2), ett resultat som betyder kvartsfinalspel för den italienska huvudstadsklubben. Dzeko gjorde därmed sitt fjärde mål i Champions League denna säsong och visade att han är Romas store anfallsess.

I 79:e minuten visades Shakhtars Ordets ut på en målchansutvisning. Medan repriserna rullade utbröt tumult på planen och samtliga spelare drogs in i ett bråk. När situationen reddes ut visade det sig att Shakhtars Ferreyra knuffat en av bollpojkarna för att han inte varit snabb nog med att ta fram bollen.

Shakhtar jagade febrilt ett kvitteringsmål men lyckades inte ta sig förbi Romas försvar. Roma är därmed klara för kvartsfinal som andra italienska lag. Lottningen till kvartsfinalerna äger rum den 16 mars.