Cristiano Ronaldo får en kram av Diego Maradona. I bakgrunden syns ”brasse-Ronaldo”. Foto: TT.

Ronaldo lika med Messi i titlar

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrids Cristiano Ronaldo valdes till årets herrspelare vid Fifa-galan i London. Han fick sin femte titel och är därmed lika med Leo Messi i Barcelona. 

Barcelonaspelaren Messi var tvåa i omröstningen medan Neymar, som i somras lämnade Barcelona för Paris SG, var trea. Det var andra året i följd som Real Madrids portugisiske stjärna tog hem priset.

– Tack så hemskt mycket till er som röstade på mig. Jag måste även tacka mina Real-fans, mina lagkamrater, min tränare och min president (i Real). Jag måste tacka dem också, sa Ronaldo i tacktalet.

En stor expertpanel röstade

Förbundskaptener världen över hade 50 procent av rösterna medan 200 fotbollsjournalister och en expertpublik hade resterande 50 procent av rösterna.

Fifa introducerade Årets spelare förra året efter att ha gått skilda vägar med France Football magazine som delade ut Ballon d'Or.

Fifas utmärkelser:

Bäste manlige spelare: Cristiano Ronaldo, Real Madrid

Bästa kvinnliga spelare: Lieke Martens, Nederländerna

Bäste manlige tränare: Zinedine Zidane, Real Madrid

Bästa kvinnliga tränare: Sarina Wiegman, Nederländerna

Snyggaste målet (Puskas utmärkelse, fansens röster): Olivier Giroud, Arsenal (skorpionen)

Bästa målvakt: Gianluigi Buffon, Juventus

Bästa fansen: Celtic

Fair play: Francis Kone, togolesisk spelare i Brno, som räddat livet på motspelare fyra gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.