Foto: TT

Ronaldo avgjorde skandalomsusade mötet

Uppdaterad
Publicerad

Inför det kontroversiella mötet mellan Juventus och Milan i den italienska supercupen handlade om kvinnors rättigheter och diskriminering. Efteråt kom den som så ofta att handla om Cristiano Ronaldo. Portugisen nickade in matchens enda mål.

Det var ett möte som debatterades på förhand. Av uppenbara anledningar. Mötet i den italienska supercupen spelades i Saudiarabien. Och på läktaren fick visserligen kvinnor komma in. Men bara till familjeläktaren. Något som har rört upp känslor över hela världen. Framförallt i Italien.

Matchen i sig var inte däremot inte speciellt kontroversiell. Visserligen vinkades två Juventus-mål, korrekt, bort för offfside och Milans Franck Kessie fick rött kort efter en ful tackling, med dobbarna först, på Emre Can.

Ronaldos första titel

Men det avgörande målet satte som så ofta Cristiano Ronaldo. Han löpte vackert mellan Milans backlinje, hittades av Miralem Pjanic och nickade in matchens enda mål. På läktaren filmades det länge och väl på olika kvinnor i publiken.

Ronaldo, som ju är mitt i en rättprocess, anklagad för våldtäkt, gjorde som han brukar göra med stora matcher – avgjorde den.

Det var portugisens första titel med sin nya klubb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.