Cristiano Ronaldo iförd väst då han bänkades inledningsvis i åttondelsfinalen mot Schweiz. Foto: Bildbyrån

Ronaldo förnekar uppgifter om saudisk klubb

Uppdaterad
Publicerad

Portugal slog igår Schweiz med 6-1 och Cristiano Ronaldo var bänkad och kom inte in förrän laget ledde med 5-1 utan att sätta något större avtryck. Han förnekar dessutom uppgifterna om den saudiska klubben Al-Nassr om att han skulle vara klar vid årsskiftet.

– Nej, det är inte sant, svarade Ronaldo enligt portugisiska Maisfutebol.

Den stora snackisen i samband med gårdagens match var att superstjärnan Cristiano Ronaldo var bänkad och inte fick komma in förrän i den 73:e minuten. Då stod det 5-1 och hans ersättare, den 21-årige Benficaspelare Gonçalo Ramos gjorde hattrick i sin landslagsdebut från start. Han blev förste portugisiske spelare att göra hattrick i ett VM-slutspel sedan legendaren Eusebio gjorde det 1966 mot Nordkorea.

Ronaldo sprang in och jublade med de andra avbytarna när Ramos spräckte nollan med en kanon efter en knapp kvart. Publiken sjöng efter Ronaldo flera gånger i andra halvlek och kvällens största jubel på Lusail-stadion kom när han byttes in med 20 minuter kvar.

Lämnade planen ensam – medan övriga spelare firade

När matchen var över tackade Ronaldo snabbt fansen och gick sedan ensam ut i omklädningsrummet, vilket gav upphov till en del spekulationer om att det skulle finnas en spricka i laget, vilket förnekades.

– Han pratar med mig och med alla i laget. Han är vår kapten och försöker alltid hjälpa alla, säger Gonçalo Ramos i TV4:as sändning.

Enligt BBC lämnade Ronaldo planen för att de verkliga matchvinnarna skulle få uppmärksamheten från de jublande fansen.

Under de senaste dagarna har det kommit uppgifter om att Ronaldo skulle blivit klar för saudiska Al Nassr och få en årslön på 2,1 miljarder kronor med reklamintäkter inräknade men det förnekar alltså Ronaldo.

– Nej, det är inte sant, svarade Ronaldo som är klubblös sedan brytningen med Manchester United i början av turneringen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.