Foto: TT

Ronaldo i Turin för att skriva på

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan blev affären klar – Cristiano Ronaldo byter Real Madrid mot Juventus.

I dag ska den portugisiske fotbollsstjärnan genomgå den medicinska undersökningen i Turin och sätta sin namnteckning på miljardkontraktet.

Ronaldo kom överraskande till Turin redan i går eftermiddag och undvek därmed att ställas inför 20 000 Juventussupportrar som tänkte hälsa den nye anfallsstjärnan välkommen på flygplatsen.

I stället begav sig supportrarna till Allianz Stadium på förmiddagen där Ronaldo ska genomföra den medicinska undersökningen. Den ska fastställa att han är frisk nog att skriva på kontraktet senare under dagen.

Klockan 18.30 kommer han att hålla en presskonferens.

Ronaldo ska även träffa sina nya lagkompisar, som just börjat försäsongsträningen. Men portugisen ansluter inte till laget förrän senare i juli. Han ska ha lite mer semester först.

I tisdags i förra veckan blev det klart att Ronaldo efter nio säsonger i Real Madrid flyttar till Turin för spel i serie A. Juventus har betalat motsvarande drygt 1,1 miljarder kronor för stjärnan som ska skriva på för fyra år. Totalt sett, inklusive Ronaldos lön, sägs han kosta den italienska klubben motsvarande 3,5 miljarder kronor fram till 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.