Foto: TT

Ronaldo inför målmaskinernas duell: ”Vi är helt olika”

Uppdaterad
Publicerad

De har båda öst in mål och fört sina lag till Champions League-final.

Men Real Madrids superstjärna Cristiano Ronaldo, 33, vill inte jämföras med Liverpools Mohamed Salah, 25.

– Vi är helt olika, säger portugisen till BT Sport.

Duellen mellan Ronaldo och Salah blir en av de stora höjdpunkterna i morgondagens Champions League-final i Kiev.

Anfallsstjärnorna har noterats för fantastiska 44 mål (Salah) respektive 43 (Ronaldo) den här säsongen – bara Lionel Messi (45) har gjort fler – och är heta kandidater till Ballon d'Or, priset till världens bästa fotbollsspelare.

Men Cristiano Ronaldo gillar inte att jämföras med andra spelare.

– Jag skiljer mig från alla. Och Salah likaså. Så vi är olika, säger portugisen till BT Sport.

– Han är vänsterfotad, jag högerfotad. Jag är lång, han är lite kortare. Jag spelar med huvudet. Vi är helt olika, men jag måste säga att han haft en fantastisk säsong. Men på lördag... vi får väl se, fortsätter Ronaldo.

Kan vinna för femte gången

Om Real Madrid vinner morgondagens final blir Ronaldo den förste spelaren i historien att vinna Champions League hela fem gånger.

– Det är en speciell tävling och jag älskar den. Det vore en dröm att få vinna med Real igen och för mig personligen att få vinna en femte gång. Det vore helt otroligt, säger han.

Mohamed Salah har aldrig spelat en CL-final tidigare, och medan Real Madrid spelar sin tredje raka final är det första gången för Liverpool sedan 2007.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.