Foto: Bildbyrån

Ronaldo rasande efter bytet: ”Varför jag?”

Uppdaterad
Publicerad

Anthony Elanga, 19, nätade för Manchester United i Premier League-matchen mot Brentford.

Men i England handlar de stora rubrikerna om Cristiano Ronaldo, 36.

Stjärnan blev rejält upprörd när han blev utbytt i matchens andra halvlek.

Det var i den 71:a minuten som Manchester Uniteds tränare Ralf Rangnick valde att byta ut Cristiano Ronaldo och istället satte in mittbacken Harry Maguire.

Det gillade inte portugisen. Han visade sin irritation genom att gestikulera, kasta jackan i marken och tydligt markera vad han tyckte om att bli utbytt.

– Han frågade mig ”varför jag, varför byter du ut mig?”. Jag svarade: ”Lyssna, jag måste ta beslut för lagets bästa”. Vi hade precis samma situation på Villa Park när vi ledde med 2–0 med 15 minuter kvar att spela och jag ville inte göra samma misstag igen, säger lagets tränare Ralf Rangnick efter matchen.

”Har inga problem”

I lagets senaste match hade de en 2–0-ledning på bortaplan mot Aston Villa. En ledning de slarvade bort de sista 15 minuterna när matchen slutade 2–2.

– Det är normalt, en anfallare vill göra mål. Men han har precis kommit tillbaka från en liten skada och det var viktigt att komma ihåg att vi har en till match snart. Jag förväntade mig inte att han skulle krama mig efter bytet. Jag har inga problem alls med Cristiano, säger tränaren.

Manchester United vann matchen med 3–1 mot Brentford och ligger på en sjundeplats i tabellen. Cristiano Ronaldo har gjort åtta mål på 17 framträdanden.

Klipp: Här nätar Anthony Elanga för Manchester United

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.