Rosengård vann igen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rosengård återtog serieledningen

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård är fortsatt obesegrat i damallsvenskan. De regerande svenska mästarna dominerade mot Örebro – vann med 3–0 och återtog serieledningen.

Två mål i den andra halvleken avgjorde definitivt matchen. På straff sköt Sara Bjärk Gunnarsdottir 2–0 till hemmalaget och fem minuter senare utökade Ella Masar ledningen. Målet, som trots touch på bortaspelare tilldelades kanadensiskan, var hennes femte den här säsongen.

Kapten Emma Berglund visade vägen för sitt Rosengård med tio minuter kvar av den första halvleken. Lina Nilsson slog frisparken som Berglund fick en fot på och skickade in 1–0.

I den första halvlekens absoluta slutskede utökade Rosengård så när – men varken Berglund, Amanda Ilestedt eller Lieke Martens lyckades få träff på bollen efter en hörna. Trots stort bollövertag och 6–0 i avslut på mål var ledningen bara 1–0 i halvtid.

Stor dominans även i den andra halvleken gav till slut seger med 3–0 och Rosengård har därmed inte förlorat på hemmaplan sedan september 2014.

Tidigare under lördagen segrade toppkonkurrenten Linköping mot Piteå med 4–1 och övertog då tillfälligt serieledningen. Men Rosengård är åter i topp efter segern mot Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.