Anja Mittag bänkas i toppmötet med serieledande Linköping. Foto: Bildbyrån

Rosengård bänkar anfallsstjärnan i toppmötet

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård ställs i morgon mot serieledande Linköping och behöver en seger på bortaplan för att haka på i toppen av tabellen. Då bänkas lagets stora anfallsstjärna, Anja Mittag.

– Anja kom inte som den spelare hon var när hon lämnade för två år sedan, säger tränare Majgaard Jensen till Sydsvenskan.

Säsongen 2014 – som var Anja Mittags första i Rosengård – gjorde hon 21 mål på 19 matcher och stod även för elva målgivande passningar. Hon vann skytteligan i överlägsen stil, blev utsedd till allsvenskans bästa spelare och var högst delaktig i det SM-guld som klubben tog det året.

”Hon är inte den hon var för två år sedan”

Inför den här säsongen var FC Rosengård topptippat av de flesta, men har inte övertygat i inledningen. Med två förluster på fem matcher är laget redan sex poäng efter serieledande Linköping och en av många anledningar till detta är att lagets stora stjärna inte har levererat på den nivån klubben önskat.

– Anja kom inte som den spelare hon var när hon lämnade för två år sedan. Hon har varit under utveckling, och tyvärr under negativ utveckling när det gäller hennes självförtroende, säger Majgaard Jensen till Sydsvenskan.

Nu jobbar Jack Majgaard Jensen på att bygga upp Mittags självförtroende på nytt och Rosengårdstränaren tror fortfarande på sin tyske anfallare.

– Det är ett av de felen vi har gjort, att vi trodde att hon skulle vara med från start. Men mentalt har hon en historia som man måste ta höjd för. Det är viktigt att förstå att hon är människan Anja, inte en maskin. Hon går inte bara in och fortsätter det jobb hon gjorde för två år sedan. Men hon är en fantastisk spelare och vi tror stenhårt på henne, annars hade vi inte tagit hit henne. Men vi måste också erkänna att hon inte är där hon var för två år sedan.

Matchen mellan Linköping och Rosengård startar klockan 15.00 under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.