Rosengårds Ella Masar McLeod spelade fram 1-0-målet och satte själv 2-0.

Rosengård besegrade Piteå med 2-0

Lotta Schelin började på bänken med känningar i huvud och nacke efter smällen hon fick i måndagens match mot Limhamn Bunkeflo. Men Rosengård hade inga problem att stärka sin andraplats i serien utan sin landslagsstjärna.

– Jag fick problem efter matchen sist med nacken och huvudet så det var precis att jag var med över huvudtaget, säger Lotta Schelin som byttes in en bit in i andra halvlek.

Då var matchen redan avgjord. Trots att Piteå startade starkt med en farlig målchans för Hanna Pettersson var det Rosengårds Sanne Troelsgaard, som redan i anfallet efter, satte första målet.

Och Rosengård forsatte att dominera. Flera fina chanser ledde i 33.e minuten fram till 2-0 genom Ella Masar McLeod.

Nu tar damallsvenskan uppehåll för EM i Holland 16 juli – 6 augusti.