Rosengård vidare i CL – höll nollan i 180 minuter

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård är vidare till åttondelsfinal i Champions League men det satt hårt åt även i returen hemma mot Ryazan från Ryssland.

– Väldigt viktigt att vi går vidare, det är ett av de största målen för denna säsong och nästa, säger Rosengårds 2–0-skytt Ebba Wieder till SVT Sport.

Ett sent självmål gav Rosengård segern borta i Ryssland för två veckor sedan.

I returen på hemmaplan var det återigen något som liknade ett självmål som gav Rosengård kommandot i matchen.

Womens Champions League

Det var en ytterst trasslig situation som uppstod då Rosengård tog ledningen i den artonde minuten. Efter en hörna fick Fiona Brown på ett skott som först räddades av den ryska målvakten men som sedan såg ut att stötas i eget mål av Oksana Eremeeva. Brown noterades trots allt för målet.

Rosengård vidare trots missar

Rosengård hade flera chanser att utöka ledningen men stod för flera riktiga tabbar i avgörande lägen. Trots det kom 2-0 till slut efter att Ebba Wieder avslutat ett fint anfall. Caroline Seger hoppade över bollen och Wieder sköt Rosengård till åttondelsfinal.

Sammanlagd seger till slut med 3-0. Åttondelsfinalerna lottas den första oktober.

UEFA Women's Champions League

FC Rosengård logo

FC Rosengård

2 - 0

Ryazan-VDV logo

Ryazan-VDV

Malmö IP, Malmö
Domare: Karolina Radzik-Johan

Klubbar i åttondelsfinal

Linköping

Barcelona

Wolfsburg

Brøndby

Ajax

Bayern München

Rosengård

Fiorentina

Atletico Madrid

Chelsea.

Torsdagens returmöten: Perm, Ryssland–Lillestrøm (0–3 från första mötet), Slavia Prag–Siauliai, Litauen (3–0), Lyon–Avaldsnes, Norge (2–0), Paris SG–St Pölten, Österrike (4–1), Zürich–Honka (1–0), Glasgow–Limassol, Cypern (2–0).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Womens Champions League

Mer i ämnet