Rosengård tappade i guldjakten

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård tappade viktiga poäng i guldjakten när man bara fick 2-2 mot jumbon Kif Örebro på bortaplan.    

– Vi blir lite för passiva i stället för att anfalla. Det var rättvist med 2-2 för vi var inte bra i dag, säger Rosengårds danska stjärna Sanne Troelsgaard till SVT Sport.

Hon gjorde bägge Rosengårds mål. Det första var ett ”misslyckat” inlägg som seglade i mål över målvakten och det andra var ett hårt lågt skott med högern som hon sköt i mål via den vänstra stolpen.

Ingen slutforcering av Rosengård

Sedan hände inte så mycket mer för Rosengård som hade en halvtimme på sig att göra ett viktigt segermål som hade betytt tre poäng. Nu blev det två tappade.

Örebro hade 2-0 och var på väg mot en skräll men kom bara halvvägs och fick i alla fall en viktig poäng med sig i den täta bottenstriden.

– Det är en jämn match och vi krigar på och försöker ställa om på dem. Dess värre orkar vi inte hålla 2-0-ledningen vilket vi hade behövt men det var ett steg framåt att få med sig ett så bra resultat mot ett så bra lag, säger 2-0-målskytten Julia Spetsmark.

Hon hyllades av SVT Sports expert Daniel Nannskog.

– Hon var matchens bästa spelare, berömmer Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.