Rosengårds Ella Masar rundar LB07:s målvakt Josephine Frigge och gör 0-1 under kvällens match i damallsvenskan mellan Limhamn Bunkeflo och Rosengård på Swedbank Stadion. Foto: TT.

Rosengård vann inför storpublik

Rosengård visade att man är bäst i Malmö när man slog Limhamn Bunkeflo med 1-0 inför 7 825 på Malmö FF:s hemmaplan. Det är damallsvenskans tredje bästa publiksiffra genom tiderna.

Efter en knapp timme sparkade målvakten Erin McLeod ut bollen. I kamp med två försvarare vid mittplan lyckades Ella Masar få med sig bollen. Masar satte fart mot målet och fri stötte hon in 1-0.

– Jag sa till Erin. Om du får se en lucka så slå upp den till mig. Jag försökte hålla mig kall när målvakten kom ut och gav allt. Det var en dröm att få spela på den här arenan och något jag kan berätta för barnen. Det är en match vi kommer att komma ihåg länge, säger Masar till SVT Sport.

LB07 nära att få med sig en poäng

LB07, som var nära att ta ledningen efter en trippelchans i slutet av första halvlek, lyfte upp spelet och var inte långt ifrån en kvittering. Allra närmast var Malin Gunnarsson men hon fick inte ordning på friläget i mitten av andra halvlek.

– Vi skapar lägen och jag tycker att vi är värda en poäng men vi måste sätta dit våra chanser också, säger LB07:s Mia Persson.

I och med segern sätter tvåan Rosengård press på serieledande Linköping. Laget är nu bara två poäng efter när den 13:e omgången är komplett.

Det damallsvenska rekordet lyder på 9 413. Det nåddes när Linköping tog emot Umeå 2008. Tvåa är Umeå-Djurgården/Älvsjö med 8 907 från 2004.

Seriefinalen direkt i SVT1 den 10 september:

I den 15:e omgången tar Rosengård emot Linköping på Malmö IP. Matchen sänds direkt i SVT:s Sportstudion med avspark 16.00.