Fiona Brown lämnar Eskilstuna United för spel i FC Rosengård nästa säsong. Foto: Bildbyrån

Rosengård värvar från Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

FC Rosengård fortsätter att rusta inför den kommande säsongen. Malmö-klubben har nu gjort klart med Fiona Brown, 22, som kommer närmast från Eskilstuna United.

– Det är en ung och spännande spelare som vi följt noga, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

Det blev bara ett år i Esklistuna United för 22-åriga Fiona Brown.

Den skotska landslagsspelaren tar nu steget till Rosengård, med vilka hon har skrivit ett tvåårskontrakt.

Följt Brown under säsongen

– Fiona är en ung och spännande spelare som jag följt noga under året. Hon har verkligen speed och är bra en mot en. Fiona kommer att passa väldigt bra in i hur vi vill spela under nästa säsong, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

Den offensivt lagda mittfältaren, som även kan spela forward, ser fram emot den kommande säsongen.

”Stora ambitioner”

–Jag är mycket nöjd med att ha skrivit på för Rosengård som är en profesisonell klubb med stora ambitioner. Jag längtar efter att komma igång, säger Brown.

Sedan tidigare har Rosengård gjort klart med försvararen Nathalie Björn från Eskilstuna samt Nathalie Lilja från Limhamn Bunkeflo och Johanna Rytting Kaneryd från Djurgården.

Även den norska landslagsanfallaren Lisa-Marie Karlseng Utland är klar för klubben som slutade tvåa i damallsvenskan 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.