Uwe Rösler. Foto: Bildbyrån

Rösler: ”Skulle inte komma till jobbet om det inte kändes rätt”

Uppdaterad
Publicerad

På lördag drar Bundesliga i gång som första stora serie efter coronapandemin.

Tidigare MFF-tränaren Uwe Rösler ska försöka leda sitt Düsseldorf i den nya vardagen.

– Om jag inte kände att det var rätt, skulle jag inte komma till jobbet, säger han till Sydsvenskan.

Uwe Rösler fick lämna Malmö FF i december, men redan en månad senare presenterades han som Düsseldorfs nya tränare. Det hann dock inte bli så många matcher förrän coronapandemin släckte ner allt spel i Bundesliga i mars.

Nu har Rösler väntat i två månader på att få starta om. Och när Bundesliga börjar spela matcher igen på lördag är han försiktigt positiv till planen som finns.

”Alla tillsammans”

– Vi är alla tillsammans och jag tror på det som ligaföreningen DFL och klubben satt upp, att vi har skapat något säkert. Därför bestämde jag mig för att vara en del av det, säger Rösler.

Han berättar att det har varit många och långa diskussioner med klubbens spelarråd och enskilda spelare. Flera har uttryckt oro, men ingen har vägrat att spela.

Till skillnad från de svenska elitspelarna har de tyska lagen inte kunnat träna tillsammans. Individuell träning har så sakteliga förbytts mot övningar i mindre grupper och inte förrän i torsdags kunde hela laget träna ihop.

Viktig match

Den här veckan är alla spelarna i Bundesligalagen i karantän. På lördag möter Düsseldorf Paderborn i omstarten. Det blir en viktig match, Düsseldorf ligger på kvalplats, fyra poäng före Paderborn som är sist.

Men det idrottsliga är inte det viktigaste just nu.

– Jag tror definitivt fotbollen kan bryta upp depressionen lite, säger Rösler till Sydsvenskan.

– Jag hoppas vi kan spela och få folk att tänka på något annat än corona och oroa sig för framtiden med jobb, hälsa och ekonomi. Att vi kan hjälpa dem att få njuta 90 minuter.

ARKIV: Rolfö och Janogy om coronasituationen i Wolfsburg (8 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.