Zlatan och sönerna kramas när stjärnan ska bytas ut i sista ligamatchen för PSG.

Rysningar när Zlatan sa ”au revoir”

Uppdaterad
Publicerad

”Ibrahimovic!” ”Ibrahimovic!” ”Ibrahimovic!”, skanderade publiken när Zlatan gick in för sin sista ligamatch med PSG. Det var starten på en mäktig kväll för svensken. – Känslorna går inte att beskriva, säger Zlatan till SVT Sport.

Zlatan har gjort avtryck i Paris. Minst sagt. Det märktes på publiken, som var extra taggade i svenskens avskedsshow. Och Zlatan Ibrahimovics sista hemmamatch med Paris SG blev just den perfekta avslutning som alla hade hoppats, med två mål av den magnifike huvudpersonen själv.

I tionde minuten mot Nantes (hans tröjnummer) stannade spelet upp för en minutlång stående applåd från de dryga 40 000 åskådarna inne på arenan. Zlatan, som såg tagen ut, svarade med att i 18:e minuten brösta in 1-0.

Ligue 1

Hollywood-film

I slutet kom också svenskens andra mål – och det var som taget från en Hollywood-film. Zlatan nickade in 4-0, och byttes därefter ut. In på planen, när Zlatan gick ut, sprang hans två söner – med texten ”king” och ”legend” på sina tröjor, och en skrattande Zlatan lämnade planen till tonerna av den svenska nationalsången.

Zlatan gjorde otroliga 38 mål i ligan den här säsongen. Därmed är han rekordbra i PSG.

Är det det största du har upplevt?

– Det är topp tre, jag kommer att komma ihåg detta resten av mitt liv, säger Zlatan till SVT Sport.

”Jag kom som en kung – lämnar som en legendar”, skrev Zlatan igår i sin app. Det blev ett magiskt avsked för ”Ibra”.

Får läktare uppkallad efter sig

SVT Sport kan även avslöja att Zlatan Ibrahimovic kommer få en läktare uppkallad efter sig på Les Parc des Princes. Det var klubbpresidenten som exklusivt släppte nyheten för SVT Sports team på plats i Paris.

– Jag sa det inte där inne, men jag kan säga det till er. Vi kommer uppkalla en läktare här på Le Parc des Princes efter Zlatan, säger Nasser Al-Khelaifi till SVT Sport.

Matchen slutade 4-0. Därefter firade Paris SG ligaguldet i stor stil inne på Parc des Princes – med Zlatan Ibrahimovic som den självklara medelpunkten.

”Samlar all energi och kärlek”

Firandet var så intensivt och utdraget att den svenske stjärnan mötte medierna mitt i den franska natten, först två och en halv timme efter matchslutet.

– Jag försöker samla in all energi och kärlek jag har fått, sammanfattar Zlatan aftonen.

Beträffande framtiden har han fortfarande ingenting att säga, förutom att han hoppas att han inte har uppnått allt i sin fantastiska karriär.

– Jag hoppas att det återstår något, för annars måste jag sluta.

EM kanske?

– Att få komma hit till Frankrike och spela för mitt land betyder allt, säger Ibrahimovic om sommarens EM-fest.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet