Foto: TT Nyhetsbyrån

Så är läget i lagen

Uppdaterad
Publicerad

Derbydags och allsvenskt toppmöte, men hur ser det ut i lagen inför dagens match.

Djurgården:

Serieledarna har gått en kamp mot klockan när det gäller vissa spelares medverkan i derbyt mot AIK idag. Det är framför allt frågetecken på backsidan där man sedan tidigare saknar långtidsskadade Erik Berg. Elliot Käck fick sin tredje varning mot Malmö och är därmed avtstängd mot AIK. Som det nu inte var nog så är det frågetecken runt den norske högerbacken Aslak Wittry som missade matchen mot Malmö på grund av skada, även vänsterbacken Jonathan Augustinsson dras med mindre skadeproblem och bad flera gånger under mötet mot MFF tog som mot bakre lår och bad om att få byta – något tränarduon Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand ignorerade.

Både Wittry och Augustinsson finns dock med i matchtruppen för Djurgården.

AIK:

Hos AIK har Rikard Norling full trupp att tillgå om man bortser från de sedan tidigare skadade Jesper Nyholm och Joel Ekstrand. Laget har dock matchat hårt i kvalet till Europa League där de så sent som i torsdags mötte Celtic på hemmaplan.

Preliminära startelvor:

AIK:

Oscar Linnér

Karol Mets,

Per Karlsson,

Daniel Granli

Rasmus Lindkvist

Enoch Kofi Adu

Sebastian Larsson

Tarik Elyounoussi

Nabil Bahoui

Henok Goitom

Kolbeinn Sigthorsson

Djurgården:

Tommi Vaiho

Jonathan Augustinsson

Marcus Danielson

Jacob Une Larsson

Aslak Witry

Fredrik Ulvestad

Jesper Karlström

Curtis Edwards

Jonathan Ring

Edward Chilufya

Mohamed Buya Turay

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.