Therese Sjögran gör sin första match som tränare på onsdagskvällen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Så blir Rosengård under Therese Sjögran

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Therese Sjögran avslutade sin karriär som spelare misslyckades Rosengård med att vinna för första gången i årets allsvenska. Nu väntar första matchen med Sjögran i nya rollen som tränare. ”Jag bara varit tränare i ett par dagar men det är klart man lägger in sina egna värderingar”, berättar hon för SVT Sport.

Den första Sjögran-effekten, den när hon inte längre fanns med på planen, blev att säsongens första allsvenska poängtapp kom för Rosengård. I kväll väntar trean Linköping på bortaplan, och frågan är vad effekten blir när Sjögran gör sin första match som huvudtränare.

– Jag varit tränare i två dagar så jag vill inte ändra för mycket, det blir inga superförändringar. Det är klart man lägger in sina egna värderingar men vi har ett bra grundspel, berättar hon för SVT Sport.

damallsvenskan 2015

Men en del förändringar lär det trots allt bli efter poängtappet senast.

– Det är klart det blev en väckarklocka, vi kan inte gå in halvhjärtat, vi måste göra det tillsammans. Annars är vi inte bättre än mot Mallbacken Det blir (förändringar) i hur försvarsspelet ska sitta och hur vi vänder till anfall. Men mer vill jag inte säga.

”Kanske blir ligan ointressant”

Rosengårds poängtapp senast var sannerligen välkommet i de andra allsvenska klubbarna, som år efter år får se Rosengård (och dess föregångare) som laget att slå. Mer oväntat var kanske att det även i Rosengård kunde ses som en positiv händelse.

– Det är lite både och, visst är det skönt att känna sig ohotad men det blir kanske ointressant då, själva ligan. Sen är ju vi Rosengård, vi vill alltid vinna och ligga högst upp, känna att vi är bäst, berättar Sjögran.

Men för tillfället är det ingen ohotad ledning. Bara en poäng bakom Rosengårds 22 ligger ett Eskilstuna som fått tydlig vittring.

– Klart det tätar till sig, denna matchen imorrn blir jätteviktig. En sexpoängsmatch, förlorar vi är dom i kapp.

Linköping – Rosengård, i kväll 19:30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

damallsvenskan 2015

Mer i ämnet