Så ska Tyskland vinna: ”Hade otur med avsluten”

Uppdaterad
Publicerad

Efter 0-0 mot Sverige kommer Tyskland att ändra i startelvan inför kvällens möte med Italien.

– Några förändringar blir det nog, säger förbundskapten Steffi Jones.

Det blev bara 0-0 i EM-premiären mot Sverige. Anfallaren Svenja Huth skadades och kommer troligen ersättas av Mandy Islacker som var närmast att spräcka nollan i öppningsmatchen. Steffi Jones nämner inga fler namn men tyska journalister tror det handlar om att det inte behövs samma spelartyper mot Italien, som inte har lika långa och fysiskt starka spelare.

Mer effektiva mot Italien

Anfallaren Sara Däbritz tycker Tyskland hade otur mot Sverige.

Fotbolls-EM

– Vi spelade bra i andra halvlek och hade bara otur med avsluten. Mot Italien ska vi vara effektiva framför mål så vi kan vinna.

Italien ute vid förlust

Italien är nederlagstippat, inte minst efter premiärförlusten mot Ryssland, och är utslaget ur EM om man förlorar mot Tyskland.

– Vi gjorde en dålig första halvlek mot Ryssland men kom tillbaka i andra och hade många chanser i slutet. Vi har försatt oss i en svår situation men nu måste vi i alla fall visa vad vi kan i 90 minuter, säger förbundskapten Antonio Cabrini.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet