Salomonsson poängräddare för Blåvitt

Poängräddaren. Emil Salomonsson räddade först på mållinjen och sköt in straffen som innebar 1-1 borta mot Östersund.
Foto: BildbyrånPoängräddaren. Emil Salomonsson räddade först på mållinjen och sköt in straffen som innebar 1-1 borta mot Östersund.

1 - 1

Jämtkraft Arena, Östersund
Domare: Glenn Nyberg
Publik: 4317

Östersunds FK

1 - 1

Jämtkraft Arena, Östersund
Domare: Glenn Nyberg
Publik: 4317

IFK Göteborg

40'
HysénÓmarsson
1-0Edwards
62'
66'
BomanEriksson
NouriMukiibi
72'
82'
SabahRazak
86'
Rogne
SollanderEdwards
87'
Bergqvist
89'
90'+3'
1-1Salomonsson (Straff)

IFK Göteborg är fortsatt obesegrat i allsvenskan i år. Emil Salomonsson räddade först givet 2-0-mål för Östersund, innan han i den 93:e minuten klev fram och kvitterade till 1-1 på straff.

Emil Salomonsson var olycklig när Göteborg tappade poäng mot AFC Eskilstuna. Men mot Östersund blev han den stora poängräddaren. Östersund såg ut att gå mot segern, men händelserna i den 93:e minuten ändrade allt.

Östersund fick ett jätteläge att göra 2-0, men Emil Salomonsson dök upp på mållinjen och räddade givet mål.

Kvitterade på straff

I anfallet efter fick Göteborg straff sedan hemmamålvakten Andreas Andersson fällt Blåvittspelaren Sören Rieks - och domaren blåste för straffspark.

Fram stegade Emil Salomonsson. Andreas Andersson, som räddade ett givet mål i den första halvleken, gick åt ena hållet och bollen i det andra.

– Det är roligt, det finns ett gäng grabbar i vårt omklädningsrum som jag brinner mycket för, så det känns bra att kunna bidra, säger Emil Salomonsson till C More.

Göteborg är därmed fortsatt obesegrat i årets allsvenska.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.