Poängräddaren. Emil Salomonsson räddade först på mållinjen och sköt in straffen som innebar 1-1 borta mot Östersund. Foto: Bildbyrån

Salomonsson poängräddare för Blåvitt

IFK Göteborg är fortsatt obesegrat i allsvenskan i år. Emil Salomonsson räddade först givet 2-0-mål för Östersund, innan han i den 93:e minuten klev fram och kvitterade till 1-1 på straff.

Emil Salomonsson var olycklig när Göteborg tappade poäng mot AFC Eskilstuna. Men mot Östersund blev han den stora poängräddaren. Östersund såg ut att gå mot segern, men händelserna i den 93:e minuten ändrade allt.

Östersund fick ett jätteläge att göra 2-0, men Emil Salomonsson dök upp på mållinjen och räddade givet mål.

Kvitterade på straff

I anfallet efter fick Göteborg straff sedan hemmamålvakten Andreas Andersson fällt Blåvittspelaren Sören Rieks – och domaren blåste för straffspark.

Fram stegade Emil Salomonsson. Andreas Andersson, som räddade ett givet mål i den första halvleken, gick åt ena hållet och bollen i det andra.

– Det är roligt, det finns ett gäng grabbar i vårt omklädningsrum som jag brinner mycket för, så det känns bra att kunna bidra, säger Emil Salomonsson till C More.

Göteborg är därmed fortsatt obesegrat i årets allsvenska.