Foto: Bildbyrån

Salomonsson tillbaka i Blåvitt

Uppdaterad
Publicerad

Han vänder tillbaka till Kamratgården efter tre år i Japan.

Emil Salomonsson, 32, är klar för en återkomst i IFK Göteborg.

– IFK Göteborg är mycket mer än bara en fotbollsklubb för mig, säger han i ett pressmeddelande.

Högerspringaren Emil Salomonsson lämnade IFK Göteborg 2018 efter sju år i klubben. De senaste tre säsongerna har han tillbringat i Japan och klubbarna Sanfrecce Hiroshima och Avispa Fukuoka.

Nu är han klar för en återkomst i Blåvitt.

– De två senaste åren har varit ett spännande äventyr och det har gett mig väldigt mycket. Nu känns det riktigt bra att komma tillbaka. Jag längtar efter allt runtomkring Blåvitt, för det är så jag känner, att detta är mitt hem som fotbollsspelare, säger 32-åringen.

Sportchefen Pontus Farnerud om värvningen:

– I Emil får vi ett superproffs och en lojal lagspelare som både lyfter sina lagkamrater och som själv bidrar med spetsegenskaper. Det känns riktigt bra att ha honom på plats från direkt i säsongsstarten, säger han.

Salomonsson har gjort åtta a-landskamper för Sverige. Förutom Göteborg har han även representerat de svenska klubbarna Ängelholm och Halmstad.

Värvningen är Blåvitts andra inför kommande säsong. Tidigare har man presenterat ytterbacken Ogbu Abraham, 19.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.