Foto: Bildbyrån

Samuel Holmén tvåmålsskytt – bröt lång mållös svit

Uppdaterad
Publicerad

Samuel Holmén hade inte gjort mål i allsvenskan sedan strax efter återkomsten till Elfsborg sommaren 2017. I onsdagens hemmamatch smällde han till med två då Elfsborg körde över Örebro med 4-2.

1-0 kom redan i den fjärde minuten då Pawel Cibicki spelade in från höger och Oscar Jansson gav en retur som Holmén var framme på.

Med dryga halvtimmen spelad passade nyförvärvet Kevin Kabran fram och mittfältaren Holmén satte in sitt andra för kvällen.

Bara två minuter senare kom trean då Cibicki ryckte sig fri och snyggt placerade in bollen.

– Det är alltid roligt att göra mål. Jag tycker inte vi gör en bra match, men vinner ändå med 4-2, så det är bra, säger han till C More.

Elfsborg fortsatte att dominera och i den 65:e minuten byttes Jonathan Levi ut till förmån för Deniz Hümmet. Hümmet hade sedan några riktigt fartfyllda minuter då han först drog på sig ett gult kort och sedan vände bort en ÖSK-back och gjorde 4-0.

Carlos Strandberg, på lån från Malmö FF, brunkade sedan in reduceringen med en kvart kvar att spela innan talangen Jake Larsson fyllde på till 4-2.

Segern är Elfsborgs andra den här säsongen och då de bara har förlorat en match så har de häng på toppen i allsvenskan.

– Så fort vi offensiva spelare blir involverade så är det farligt varje gång. Det gäller bara för de andra att hitta oss, säger Cibicki.

Allsvenskan

IF Elfsborg logo

IF Elfsborg

4 - 2

Örebro SK logo

Örebro SK

Borås Arena, Borås
Publik: 4095
Domare: Bojan Pandzic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.