Samuel Holmén vinnare i comebacken

Efter tio år i Danmark och Turkiet beträdde Samuel Holmén konstgräset i Borås igen. När han klev av den hade Elfsborg pulveriserat Hammarby med 3-0 i första halvlek efter två mål av Simon Lundevall och en kanon från Joakim Nilsson.

– Fantastiskt, vi börjar matchen riktigt, riktigt stark och får tidig utdelning. Simon gör ju mål på allt för tillfället, säger Samuel Holmén till C More efter matchen.

– I andra halvlek tycker jag att vi har full kontroll, alla kämpar för varandra där ute.  Jag är lycklig, fortsätter Holmén.

Full kontroll och fullt blås i närkamperna från inte minst Holmén stängde igen både Hammarbys försök till anfall och matchen. Jeppe Andersen kom in i halvlek för bortalaget men hade det tufft, det hade också hans landsman i backlinjen Mads Fenger. Båda debuterade för Bajen och lämnade en del att önska.

Kristinsson bjöd in Elfsborg direkt

Ögmundur Kristinsson fortsatte att blanda reflexräddningar av yppersta klass med rena juniormisstag. Hans dubbla fotparader i andra halvlek var inte mycket värda efter att han släppt in Simon Lundevalls första avslut på mål mellan benen efter bara tre minuter.

Holmén framspelare i comebacken

Innan halvleken var slut hade Samuel Holmén väggspelat fram Joakim Nilsson som knorrade in bollen otagbart för Kristinsson och Lundevall dundrat in sitt andra för kvällen och sitt fjärde mål på de tre senaste matcherna.

Hammarby repade sig aldrig efter de dubbla baklängesmålen inom den första kvarten och lär vara på tårna från start om en vecka när lagen möts i Stockholm.