Antonio Conte ut och Maurizio Sarri in – Chelsea har en ny tränare Foto: Bildbyrån/kollage

Napolitränare tar över Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Maurizio Sarri, blir Chelseas nye tränare. Italienaren lämnar Napoli efter en framgångsrik treårig sejour.

– Jag hoppas att vi kan erbjuda våra fans underhållande fotboll, säger Sarri till Chelseas officiella webbsida.

Det är nu klart att Maurizio Sarri tar över tränarrollen i Chelsea. Sarri som närmast kommer från en framgångsrik tid i Napoli, där hans spelfilosofi har kretsat kring anfallsglad fotboll, har skrivit på treårigt kontrakt med Premier League-klubben.

– Jag är väldigt glad över att få komma till Chelsea och Premier League. Det blir en ny spännande episod i min karriär, säger han till klubbens officiella webbsida.

CL-erfarenhet

Sarri, med erfarenhet från europeiskt cupspel med Napoli, blir en tillgång för Chelsea – ett lag som slutade på femte plats i den engelska ligan. Italienaren mäktade med att lyfta Napoli till två andraplatser i Serie A.

– Jag hoppas att vi får vara med och tävla om pokalerna i slutet av säsongen. Klubben förtjänar detta.

I det nya klubblaget blir det däremot inget spel i anrika Champions League på grund av London-lagets tabellplacering säsongen 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.