Lotta Schelin har fortfarande problem och är sjukskriven. Foto: TT.

Schelin ännu långt från comeback

Uppdaterad
Publicerad

I söndags tog sig Rosengård till final i Svenska cupen efter att ha slagit Djurgården med 2-1. Det skedde utan landslagsspelaren Lotta Schelin, 34, som ännu är sjukskriven efter en smäll mot huvudet som inträffade redan i slutet av juni 2017.

”Hon är fortfarande sjukskriven. Tyvärr är det ingen förbättring”, skriver klubbens sportchef Therese Sjögran i ett SMS till SVT Sport.

Det innebär ett ständigt lidande för Schelin.

Damlandslaget i fotboll

– Jag har hamnat i en situation med ständig huvudvärk där jag inte mår bra, sa Schelin till SVT i oktober. Det var senaste gången som anfallsstjärnan uttalade sig offentligt om sitt tillstånd inför rörlig kamera.

Kämpade sig tillbaka till EM efter smällen

Under den långa sjukdomsperioden har hon bara en tanke.

 – Jag vill bara må bra.

Efter smällen mot Limhamn Bunkeflo 26 juni 2017 kämpade hon sig snabbt tillbaka till fotbollen och det väntande EM-slutspelet. Till slut blev det för mycket och kroppen sade ifrån.

– Det är droppen som fick bägaren att rinna över-känsla, beskrev Schelin det whiplashliknande förloppet i oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet