Foto: Schweiz chockvann mot Sverige

Schweiz chockvann mot Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll hemma mot Schweiz (1–3) – en dålig insats som kritiseras av bland annat Lotta Schelin. ”Det här håller inte”, säger hon till SVT Sport.

Schweiz hade 2–0 mot Sverige i  träningslandskampen i Eskilstuna när Lotta Schelin reducerade med halvtimmen kvar att spela. Och det var snyggt. Hon tog emot bollen, siktade och lobbplacerade bollen över målvakten i borte gaveln.  

Men det räckte inte. Sverige föll snöpligt med en startelva som förmodligen blir den som kommer representera laget i VM som inleds i sommar.

Fotbollslandslaget damer

Missnöjd Schelin

– Det känns inte bra alls. Första 15-20 i andra halvlek var bra, men Schweiz var för skickliga. Det här håller inte. Men vi ska inte göra för stor grej av det här heller. Vi har en viktig match mot Danmark snart. Det är bara att bryta ihop och komma igen, mot Danmark ska vi visa hjärta, säger Lotta Schelin till SVT Sport.

Sverigebekanta Ramona Bachmann, till vardags i FC Rosengård, sköt ett skott ur snäv vinkel som gick in via bortre stolpen i matchens 23:e minut – 1–0.   

Sju minuter före paus vann Fabienne Humm en djupledsduell med Charlotte Rohlin och kunde placera in 2–0.      

Knappt 10 minuter från slutet dödade Schweiz tillställningen när Vanessa Bernauer drog upp ett skott i krysset.                                   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollslandslaget damer

Mer i ämnet