Sebastian Andersson (höger) och Mats Hummels i duell. Foto: Bildbyrån

Sebastian Andersson till FC Köln

Uppdaterad
Publicerad

Den tyska bundesligaklubben FC Köln har gjort klart med den svenska anfallaren Sebastian Andersson. Kontraktet sträcker sig till och med 2023. Han kommer närmast från Union Berlin.

Den 29-årige Ängelholmskillen har varit nära en övergång till Schalke 04, uppger Sportbladet. Men på grund av dålig ekonomi så blev det istället Köln som lyckades värva den svenska landslagsanfallaren, som satt på bänken senast i Sveriges match mot Portugal.

Andersson, som i allsvenskan representerat Kalmar FF, Djurgården och IFK Norrköpng har under tre år i Tyskland spelat för Kaiserslauten där han gjorde 12 mål på 29 matcher och Union Berlin där han sköt 24 mål på 67 matcher.

– Nya utmaningar är viktiga för mig. I Berlin har jag utvecklats spelmässigt och personligt under de senaste två åren. Flytten till Köln är nästa steg, säger han till Kölns hemsida.

Enligt den tyska tidningen Kölner Stadt-Anzeiger har Köln betalat cirka fem miljoner euro för Sebastian Andersson (drygt 50 miljoner kronor).

KLIPP: Här gör Sebastian Andersson första målet efter omstarten. (31 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.