Sebastian Larsson är irriterad efter näthatet mot Dejan Kulusevski. Foto: Bildbyrån

Sebastian Larsson efter näthatet: ”Tråkigt att de stora företagen inte tar sitt ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

Två spelare i det svenska landslaget har testat positivt för covid-19.

En av dem är Dejan Kulusevski, som fått utstå en del på sociala medier.

– Det är trots allt människor som säger de här sakerna, säger Sebastian Larsson till SVT Sport.

Dejan Kulusevski har testat positivt för covid-19 och ska, enligt landslagsledningen, ha smittat lagkamraten Mattias Svanberg.

Efter beskedet spreds ett videoklipp på Kulusevski där han sitter i ett större sällskap, en liten ”fest”, som påståtts ägt rum under ledigheten.

Det har gjort att den unge spelaren fått utstå kritik, hat och nedsättande kommentarer på sociala medier. Något som Sebastian Larsson rasar över.

– Hat på sociala medier är bedrövligt. Jag har svårt att acceptera att det inte görs något åt det. Det är trots allt människor som säger de här sakerna. Det är tråkigt att folk inte tar sitt ansvar, och då syftar jag på de stora företagen som står bakom det här, säger han till SVT Sport.

Den rutinerade mittfältaren menar att man inte står och pekar finger åt Kulusevski. Lagkamraterna står i stället enade och stöttar.

– Vi är en grupp som tar oss igenom positiva och negativa saker tillsammans.

”Tajtare restriktioner”

För att minska risken för smittspridning har spelarna under lägret fått anpassa sig efter diverse restriktioner.

Och nu har dessa skruvats ytterligare.

– Visst har det varit annorlunda. Vi har tajtat åt, som ni vet. Alla restriktioner, hur vi beter oss. Även om det var tajt redan innan, så är det ännu mer skruvat nu. Vilket så klart gör saker och ting tristare runt och kring hotellet och hur vi är med varandra.

Spelarna får sprida ut sig när de äter.

– Det är klart att det kanske blir en extra kaffe där, då man inte är så sugen på att gå tillbaka upp på rummet alldeles för tidigt. Det blir annorlunda.

– Jag, Marcus, Granen och Gurra som har spelat mycket kort och spenderat väldigt mycket tillsammans får också tänka till. Även om vi vill sitta och prata så gör vi det med avstånd. Munskydden är på konstant.

Men 36-åringen menar att spelarna fortsatt måste ha premiären i tankarna.

– Någonstans behöver vi ju hålla stort fokus på att matchen närmar sig, det är EM premiär snart. Om det är någonting man har lärt sig med åren, och fotbollsspelare generellt på den här nivån, är att man ska hålla så gott fokus på det som går.

KLIPP: Janne om de sex spelarna som kallas in till reservbubbla

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.