Caroline Seger låg bakom det förlösande svenska målet mot Skottland. Foto: Bildbyrån

Seger bröt den svenska måltorkan

Uppdaterad
Publicerad

90 mållösa minuter mot USA och 84 minuter utan mål mot Skottland. Då bröt Caroline Seger den svenska måltorkan och såg till att Sverige vann mot Skottland med 1-0.

– Jätteskönt när bollen går in när man kämpat så hårt hela matchen, säger Caroline Seger SVT Sport.

Sverige skapade en mängd chanser mot Skottland – men hade förtvivlat svårt att göra mål. Bland annat hade Lotta Schelin två avslut som skotskorna räddade på mållinjen i den första halvleken.

Sverige fortsatte att satsa framåt. Bland annat gjordes fyra byten. Flera nya lägen skapades. Bland annat hade Caroline Seger en nick i ribban, och i momentet efter var Stina Blackstenius nära att forcera in bollen i mål.

Damlandslaget i fotboll

Läs mer: Liverapport från Sverige – Skottland

Men Seger skulle till slut spela matchhjältens roll. Inhopparen Hanna Glaas klev upp i banan, och lyfte fram en fin passning i straffområdet som Caroline Seger kunde nickskarva in i mål.

Ett förlösande svenskt mål efter en lång tids måltorka.

– Skottland försvarar sig otroligt bra. Vi kan vinna matcher, vi kan göra mål. Nu kan vi ladda om batterierna. Det blir mycket frågor om måltorkan, men tron är fortsatt stark i gruppen och vi vet att vi kan göra mål. Så nu får vi nog hitta en ny fråga att ställa, säger Caroline Seger till SVT Sport och skrattar.

Nu väntar tre magiska datum för det svenska landslaget.

* 20 juni tas den slutgiltiga svenska truppen ut.

*  8 juli spelar Sverige genrep mot Mexico i Falkenberg.

*  17 juli spelar Sverige EM-premiär mot Tyskland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet