Seger: ”En ära att vara lagkapten”

Caroline Seger blir kapten även i Peter Gerhardssons landslag.
Foto: BildbyrånCaroline Seger blir kapten även i Peter Gerhardssons landslag.

Caroline Seger får behålla kaptensbindeln under nye förbundskaptenen Peter Gerhardsson.
– Det är en ganska naturlig roll för mig oavsett om jag haft bindeln eller inte, säger Seger.

Caroline Seger var lagkapten redan under Thomas Dennerby och bar bindeln även när Pia Sundhage basade över fotbollslandslaget.
Peter Gerhardsson ser ingen anledning att ändra på det.

Gerhardsson informerade spelarna om sitt val i kroatiska Rovinj, där Sverige laddar inför VM-kvalpremiären på tisdag.

– Jag har lyssnat runt och jag tycker vi behöver en spelare som varit med en del, som har åsikter och vågar tycka till. Vi har många ledare i det här laget men valet föll på Caroline och jag tror det kommer bli jättebra, säger Gerhardsson till svenskfotboll.se.

”En ära att vara kapten”

Den 32-åriga mittfältsveteranen känner sig trygg i rollen.

– Det är alltid en ära att få vara lagkapten för landslaget. Det är en ganska naturlig roll för mig oavsett om jag haft bindeln eller inte. Jag kommer att fortsätta vara den jag varit och försöka ge så mycket jag kan till både lag och ledare, säger hon.

– Som spelare har jag mycket erfarenhet och ger alltid allt för laget. Jag skulle vilja säga att jag är en bra fotbollsspelare och som människa väldigt lyhörd och försöker dela med mig av de erfarenheter jag har. Framförallt till de yngre, att kunna vara bollplank. Det tror jag är egenskaper som gör att jag får vara lagkapten.

Delade tidigare bindeln med Schelin

Seger har tidigare delat uppgiften med Lotta Schelin och Gerhardsson utesluter inte ett sådant upplägg framöver.

– Det vi får diskutera efter det här lägret och även lyssna av med Caroline vad hon känner, säger Gerhardsson.

Fakta: Caroline Seger

Född: 25 mars 1985 (32 år).

Position: Mittfältare.

Klubbar i karriären: 2004–2009 Linköping, 2010 Philadelphia Independence, 2011 Western New York Flash, 2011 LdB Malmö (numera Rosengård), 2012–2014 Tyresö, 2014–2016 Paris SG, 2016–2017 Lyon, 2017– Rosengård.

Landskamper/mål: 175/24

Meriter: Tre SM-guld och tre guld i svenska cupen. Ett amerikanskt ligaguld. En Champions League-titel, ett franskt ligaguld och en fransk cuptitel. Ett VM-brons och ett OS-silver med landslaget.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.